2015-10-20

Laura Lee - Deal Breakers (Dealing with love #1) (ARC)

Ismét egy olyan kiadvány kerül górcső alá, amelyet a NetGalley-n kaptam a kiadótól egy őszinte kritikáért cserébe. Köszönöm!

Laura Lee már viszonylag ismertebb szerzőnek számít bizonyos körökben, legalábbis azt írják, hogy a paranormális témájú Karlie Lane-sorozat bestseller. Deal Breakers című kötete a Dealing with Love-sorozat első része, amely szeptember 1-jén jelent meg. A folytatásokban az ebben a részben megismert karakterekről olvashatunk tovább, a Deal Takers Rainy és Brody története lesz, a Deal Makers pedig Drew és Charlotte sztorija.

Pont jókor akadtam erre a kis könyvecskére, ugyanis viszonylag ritkán támad hangulatom romantikus vagy konkrétan new adult irományokhoz, de ez bejött. Problémám azért akadt vele, de előbb lássuk, miből élünk!

Honnan tudhatták volna, hogy egyetlen éjszaka megváltoztathat mindent?
Devyn előre megtervezte az egész életét. Már csak egyetlen dolgot kell letudnia, mielőtt lediplomázik, és hivatalosan is felnőtté válik: el kell veszítenie a szüzességét. És ki is lenne jobb segítség ebben, mint a legjobb barátja, Riley?
Riley a csajozás koronázatlan királya. A fősulis éveit jelentéktelen kalandok töltötték ki, mindaddig, amíg az az éjszaka lerombolja őt minden más nő számára. Az az éjszaka, amit a legjobb barátjával, Devynnel tölt. Épp mielőtt mindent elcseszne.
Most, öt évvel később Riley mindenre elszánt, hogy jóvá tegye a hibáját és bebizonyítsa, hogy ő olyan férfi, akit Devyn megérdemel. Fogalma sincs róla, hogy Devyn egy hatalmas titkot rejteget. Ki kell találnia, hogyan nyerje vissza az egyetlen nőt, akit valaha szeretett, miközben a váratlan felfedezése okozta buktatók között navigál.

Amikor olvastam a fülszöveget, rögtön Jen Armentrout Frigid című könyve ugrott be. Fősulisok, legjobb barátok, a csaj egy apáca, a pasi egy hímringyó, mégis egymásba zúgnak... tankönyvi eset. A Frigidet erősen lájkoltam, és kíváncsi voltam, más tollából milyen ugyanaz a sztori - na jó, azért nem totál copy a történet, itt a fősulis évek csak a könyv elejét teszik ki, az igazi buli akkor kezdődik, amikor ugrunk az időben, és a thriller/akció rész is hiányzik, ami annyira tetszett a Frigidben.

A karaktereket bírtam, noha a haverok közötti káromkodás már néha egy kicsit sok volt a fiúk részéről. A haveri társaság jó, működik a kémia, erős az érzésem, hogy a sorozat további részeit is el fogom olvasni, amint rájuk tehetem a mancsom. Devyn és Drew testvéri kapcsolatát különösen imádtam, a karakterek közül Riley mellett Rainey volt a kedvencem, na és persze Nate. Őt nem lehet nem kedvelni.

Tetszett a karakterfejlődés is Riley esetében, ahogy ráeszmél, mekkora hibát vétett, és felnő, hogy jóvátegye a dolgokat és apja legyen a fiának.

Miután a könyvvel végeztem, elolvastam néhány véleményt a Goodreads-en, és láttam kiemelve a negatívabb kritikákban, hogy elég hihetetlen, hogy Devyn mindössze egyetlen telefonhívás után letudta a témát, később nem próbálta elérni Riley-t, hogy közölhesse vele a nagy hírt. Nem tudom, nekem annyira nem tűnt emészthetetlennek ez az elem, hasonlóan gondolkozom, mint Dev: nem lógok valakin, aki nyilvánvalóan tudomást sem akar venni rólam. Igaz, hogy Riley-nak joga lett volna tudni, hogy van egy gyereke, ugyanakkor ő volt az, aki kerülni kezdte a lányt, mint a pestist. Mi egyéb üzenetet lehet ebből kiolvasni, kérdem én, mint hogy "nem érdekelsz"? Én sem aláznám meg magam azzal, hogy ezek után futok valaki után... Tegye fel a kezét, aki igen...

Mint azt a bevezetőben említettem, volt a könyvvel problémám is. Nem is igazán magával a sztorival (bár kissé sablonos, valljuk be őszintén), hanem inkább a szerkesztéssel. Váltott nézőponttal van ugyanis dolgunk, Riley és Devyn szemszögéből is megismerhetjük az eseményeket. Nem is ezzel van gond, hanem hogy az amúgy nem túl hosszú fejezeteken belül vagy hat váltás van, és nagyjából minden második mondat után elbeszélőt cserélünk. Ez eléggé megtördeli a történet folytonosságát szerintem. Konkrétan totál kiidegelt, hogy fél oldalanként megakad a sztori, mert szemszöget váltunk. Jobb lett volna, ha kevesebb a fejezetszám a tartalomjegyzékben, az egyes fejezetek viszont hosszabbak. És jobb lett volna, ha kicsit hosszabb egységenként váltunk szemszöget, ha már nagyon váltani akarunk, mert szvsz csak az egyikük nézőpontja is bőven elég lett volna.

Mindent egybevetve jó volt, valami könnyedre vágytam, és a Deal Breakers-szel azt kaptam, amire számítottam. Négy csillagot kapott Goodreads-en.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése