2014-01-10

Isabelle Rae - When Summer Ends

Boldog új évet kívánok az idei első bejegyzésben! ^.^

December 24-től január 6-ig tartott elolvasnom Isabelle Rae When Summer Ends című regényét. Azt kell mondjam, új kedvenccel gyarapodott a könyvtáram - habár négy csillagot adtam neki goodreadsen az ötből, azért voltak vele problémáim gazdagon.
Nem tudom, miért, de valahogy perverzióm ez a diák-tanár szerelmi kapcsolat-téma, talán ezért vagyok ennyire beleesve a sztoriba, még úgy is, hogy a felét végig tudtam volna sikítani, olyan idegesítő volt.
Van még egy rakás más könyv is a témában, tervezek olvasni közülük még néhányat, lehet, hogy utána majd visszaminősítem ezt a sztorit azokhoz viszonyítva, de így elsőre nagyon megfogott.Chloe Henderson has never been one to break the rules or push the boundaries… but during her summer break, she and her friends use fake IDs to sneak into a club. It’s there that she meets handsome and alluring bartender, Will Morris. The pair hit it off immediately, growing closer with every passing day. But as with every summer, it has to end sometime.

Chloe’s senior year approaches and there’s a shock in store when she returns to do her final year at school. Will is there too, but he’s not one of her fellow students…

A tale of forbidden love, broken hearts, friendship, and rivalry.


Adott 17 esztendős főhősnőnk, Chloe, aki a nyári szünet alatt néhány barinőjével (hamis személyivel) belóg egy éjszakai klubba, ahol megismeri Will-t. Azon nyomban a srác lakásán kötnek ki (oppá!), bár ekkor még ártatlanul indul a dolog. A második randira már másnap sor kerül, és az sem akárhol: Will meghívja Chloét a nővére esküvőjére, a csajszi pedig simán rááll a dologra a "jó pasinak nem mondunk nemet"-elv alapján.
Ahogy a napok hetekbe fordulnak, szépen alakulnak a dolgaik, randizgatnak, komolyra fordul a kapcsolatuk, minden happy. Aztán jön a feketeleves: az első nap a suliban. Chloe még simán túl is élné a végzős éve első napját, ha az utolsó órára érkezve nem azzal szembesülne, hogy az új, fiatal, szexi matektanár nem más, mint a pasija.
Ezen aztán természetesen mindketten annak rendje s módja szerint kiakadnak: Chloe nyilvánvalóan azon, hogy Will a tanára lett, Will pedig azért, mert ekkor tudja meg, hogy Chloe még csak 17 éves, így jog szerint illegális volt minden, ami köztük történt.
Chloe kirohan Will órájáról csengetés előtt néhány perccel, 'Mr Morris' pedig utánaered. Will jelenteni akarja az esetet - ami azzal járna, hogy elveszíti az állását, és valószínűleg börtönbe kerülne -, mert úgy véli, hogy még mindig jobban jön ki, ha önként bevallják a dolgot, mintha valaki más nyomná fel őket, de Chloe meggyőzi, hogy felesleges, hiszen senki nem tud róluk, nem látták őket együtt. Will ebben még enged, a kapcsolatnak azonban véget vet, Chloe szíve pedig összetörik.
Másnap reggel aztán jön az újabb sokk, amikor Will közli Chloéval a folyosón, hogy az ebédszünetet a termében kell töltenie büntetésben, amiért előző nap engedély nélkül ment ki óráról, és amikor Chloe feleselni kezd, Will az egész hétre kiterjeszti a büntit.

Chloe még legjobb barátainak, Amy-nek és Nicknek (aki egyébként az exe) sem beszél a fájdalmas szakításról, egyetlen támasza Will 19 éves öccse, Sam, aki tisztában van a történtekkel.
Az élet azonban nem áll meg, Nick láthatóan epekedik még Chloe után, akire ráhajt a suli egyik legnépszerűbb pasija, Olly is, Will pedig a dögös drámatanárnővel, Miss Teller-rel mászkál.
Mivel Miss Henderson elég gyatra matekból, heti kétszer Nick korrepetálja, Chloe pedig cserébe főz a félárva fiúra, akitől a rák vette el az édesanyját néhány évvel korábban.
Egy félresikerült házibuli után aztán Amy számára világossá válik, hogy Mr Morris Chloe Willje. Onnantól kezdve a lány nem arra biztatja barátnőjét, hogy próbálja túltenni magát a seggfej exén, hanem arról győzködi Chloét, hogy ne adja fel, mert Will érez iránta valamit.
Olly elfogadhatatlan viselkedése következtében lapátra kerül, ezután pedig már csak idő kérdése, hogy hőseink újra egymásra találjanak; a nagy békülésre az iskolai paintball-kiránduláson kerül sor.
Willnek és Chloénak nagyon óvatosnak kell lennie, nehogy lebukjanak, ám a lány ellenlábasa, Erica mégis smároláson kapja őket az egyik óra után. Azonban - Sam furfangos(nak szánt, szerintem béna) tervének hála - visszafelé sül el a dolog, amikor bemártja őket.
Miden jó, ha a vége jó, Chloe betölti a tizennyolcat, leérettségizik, így semmi akadálya, hogy bemutassa Will-t a szülőknek, akik először nem fogadják jól a hírt, de - mint az epilógusból kiderül - idővel megbékélnek a helyzettel.

Hááát, mit is mondjak, bővelkedett a sztori a közhelyekben és a logikátlan eseményekben. Tipikusan a minden pasi a főszereplő kislányt akarja típusú történet, ami nem mindig nyerő. Ott van egyszer Will, aztán Nick, aztán Olly... Sok lesz már.
Az is eléggé zavart, hogy milyen szinten Chloe fejébe látunk: a párbeszédek során először elolvashatjuk, hogy mire gondol, majd megint elolvashatjuk ugyanazokat a mondatokat, amikor ki is mondja őket a beszélgetőpartnerének. Eléggé akasztja a dinamikát ez a sok duplázás. Egyszer is megértük, oké?
Amikor Will és Chloe eljut oda, hogy a rizikó ellenére bevállalják a kapcsolatot, nem nagyon igyekeznek azon, hogy ne bukjanak le. Will viszi reggelente suliba Chloét - a sulitól 1-2 saroknyira teszi ki, hogy mégse együtt érkezzenek, mert az már túl gyanús... Attól nem paráznak, hogy ilyen közel a sulihoz esetleg megláthatja őket valaki együtt? Nem hiszem el, hogy azon az útvonalon csak ők ketten közelítik meg az épületet a diákok és a tanárok közül.
És az is feltűnhetett volna valakinek, hogy Will gyanúsan sokszor kéri meg Chloét, hogy maradjon a teremben óra után, hogy megbeszélhessenek valamit.
Will amúgy egész jó arc, ahhoz képest, hogy egy matekos nerd, Chloe viszont elég infantilis a korához képest.
Igazából elég sok mindent fel tudnék még róni, de azt hiszem, ennyi szapulás elég volt. :'D

Amy-t, Chloe legjobb barátnőjét szerettem, bár néha kicsit picsás, és Nick is nagyon édes, de a legkedvencebb karakter egyértelműen Sam. :) Nagy forma a srác - ő megérdemelne egy külön kötetet, ami megmutatná, hogy vált azzá a fickóvá, akit az epilógusban láthatunk (úristen, úgy még jobban imádtam!). :)

Goodreaden 5.100 csillagozással 4.03-os átlaggal büszkélkedhet - mint feljebb már említettem korábban, tőlem is megkapta a négyes szavazatot.

Ha bírod a túl szirupos dolgokat, és nem kapod fel könnyen a vizet a kliséken, olvasd el! ;)


Idézetek:

"“You must be Sam, right?” I asked, grinning.
The guy smirked back at me, his eyes twinkling with mischievousness. “Yeah, and you must be the girl I’ll be waking up with tomorrow.”"

"“Stand at the front and open your legs, relax, and then kind of sit back onto it,” he instructed.
I laughed wickedly. “Right, and you say that to all of the girls I bet.”"

"Why is it when you’re eager for something, the time takes forever to pass, but when you don’t want something to come, it takes no time at all. It’s like time is torturing me or something."

"Our breakup wasn’t a tragedy, it was just something unfortunate, but it was part of life. Heartbreak was something you got over in time. I just prayed that I could get over him quickly because this pain was almost unbearable."

"He looked a little disappointed, and I instantly felt guilty. I hated to upset people, which was usually why I ended up doing things that I didn’t want to do all the time, because I had trouble saying no." - ezt azért könyvjelzőztem, mert ebben hasonlítok Chloéra xD

"Couldn’t two people just be friends? Why did something always have to be going on?"

"I’d never actually dated a guy with blond hair before; usually my type was brown hair. I guess there was a first time for everything." - és ezt is azért könyvjelzőztem, mert ebben is hasonlítok Chloéra xD

"No man should tell a woman what they can and can’t do." - SO FUCKING TRUE!

"“Seriously…  you… you still like me?” I asked. Hope bubbled up inside me.
He shook his head fiercely, and it felt as if he’d ripped my heart out all over again. “I don’t like you, Cutie. I’m crazy in love with you,” he replied quietly, looking almost ashamed to admit it."

"I smiled weakly and closed my eyes, just wishing that things could be easier and that falling in love wouldn’t be so wrong. Why did everything have to be so difficult? When a person fell in love, it was supposed to be all smiles, flirting and giggling, not sneaking around and stealing little moments in a disused parking lot. I would give anything to just walk down the street and hold his hand, to take him home and introduce him to my parents as my boyfriend."

"Mr Young looked back to Sam. “You’re Will’s brother?” he asked, looking a little taken aback.
Sam nodded. “Yep, he got the brains, and I got the looks.”"

"I couldn’t help the little giggle that escaped my lips at the lunacy of this situation. I hadn’t had sex for months yet here I was, pregnant, abandoned, and being comforted by my ex-boyfriend. This had to be one of the weirdest things that ever happened to me." - Oké, ez így magában nem olyan vicces, de a kontextusban bejött. :D

 "“That’s why I’m not freaking out. Whatever happens after this, I know it’ll be fine, because I’ll be with you.”"

 "I wanted to punch something. Where’s Erika when I need her?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése