2013-09-07

Mínusz egy molylepke :)
Azt hiszem, aki (volt) tag moly-on, annak elég ennyi, hogy tudja, mit gondolok. :)

Igazából nem ismerem ezeket a lányokat, még sosem beszéltem velük, bár mindegyikük blogján jártam már, némelyiken többször is.
Nem voltam jelen a vitánál, amely kiváltotta ezt az egészet, de alaposan utánaolvastam, körbeszimatoltam a témát, és arra jutottam, hogy amit a moderátorok csinálnak, az túlmegy azon a bizonyos határon, amit elvisel a gyomrom.
Ezért aztán "átgondoltam" a dolgokat, hogy "biztosan szeretnék-e a közösséghez tartozni", és arra jutottam, hogy kurvára nincs szükségem egy olyan helyre, ahol megfosztanak a szabad véleménynyilvánítás jogától. Így aztán...


Igazából nem is használtam az oldalt. Lusta voltam utánaolvasni, hogy melyik funkció mire szolgál, és hogyan kell kezelni, inkább csak az adatbázis miatt voltam ott. Talán 2-3 értékelést írtam, és egy-két könyv esetében szerkesztettem az adatokat. Egy ismerősöm sem volt, szóval olyan marha nagy hátránya nem származik abból senkinek, hogy már nem rontom ott a levegőt. Ez pusztán jelképes gesztus volt, afféle rám jellemző passzív ellenállás, hogy rávilágítsak: van még ember, akit felháborít az igazságtalanság - és a cenzúra, főleg egy olyan fórumon, amelynek (szerintem) az eszmecsere (kellene hogy legyen) a mozgatórugója.
Bizony, nem hagy betölthetetlen űrt a távozásom, de minősíthetetlennek tartom az admin(ok) hozzáállását, és kikérem magamnak, hogy ne oszthassam meg a gondolataimat, ha éppen úgy tartja kedvem.

A goodreads felépítése számomra sokkal logikusabb, a használata sokkal egyszerűbb, maradok inkább ott. :) Arról nem is beszélve, hogy ott nem kell perkálnom, hogy pro tag legyek, egyszerű, mezei felhasználóként is hozzáférek az oldal minden funkciójához és szolgáltatásához. :)
A molynak az az egy előnye volt, hogy külön lehet jelölgetni egy adott könyv két külön változatát. Mostanában rákaptam arra, hogy angolul is elolvasok olyan történeteket, amelyeket magyarul már ismerek, de a goodreads-en csak egy kiadást lehet a polcra tenni, mivel ugye össze vannak kapcsolva a kiadványok (amit mondjuk szintén imádok, és tök logikus, hogy egy lapról el lehet érni az összes kiadás adatait). Mondjuk lehetséges, hogy ott is meg lehet oldani valahogy, csak még nem jöttem rá hogyan, mert abba sem merültem bele túlságosan, csak az alapokat használom. :D

Szóval ennyi a történet. :) Léptem, és nem kívánok minden jót. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése