2013-07-21

Mari Mancusi - Sk8er Boy

Heeeeeyyy!

Múlthét péntek egy részét megint olvasással csesztem el, minek eredményeképp a "letudva" címkét süthetem Mari Mancusi Sk8er Boy című alkotására is.
(Egy másik borítóval is kiadták a regényt, nyomtatott formában; nekem az alább látható, kindle edition borítója tetszik jobban, ezért azt használtam.)

Úgy találtam a könyvre, hogy a Clairty-t és a Perception-t kajtattam, és miután megszereztem, amire vadásztam, beszereztem még néhányat, amelyiknek megfogott a borítója vagy a címe (nem szép dolog, tudom...).


ARE YOU A GOOD GIRL?
Do you...
Allow your parents to micromanage your life so you'll get into the "right" college (aka Dad's alma mater)?
Sign up gor a gazillion after-school activities to be more "well-rounded" (though at this point, you're so round, you may roll away!)
Hang out with fashion-obsessed Populars - who don't accept anyone who doesn't embrace the color pink?
Date rich, obnoxious jocks like Brent Baker III - who are so cheesy you can't stomach them without crackers?
OR A BAD GIRL?
Do you...
Meet new cool poeple - like the headmaster's punk-rock daughter Starr?
Pierce random parts of your body parts (ok, just your bellybutton - but still!) and hope your parents don't notice?
Date an uber-hot sk8er boy from the wrong side of town - though your parents say "No way!"?
Fall in love with the sk8er - in a tragic Romeo and Juliet (with text messaging) kind of way?


A fülszöveg alapján arra számítottam, hogy egy Perfect Chemistry-jellegű történettel találom majd szembe magam, de nem volt igazam. Legalábbis nem teljes mértékben.
Brittany és Dawn között is jócskán fellelhetők különbségek, de a fiú főszereplők sokkal karakteresebb eltérést mutatnak. Míg Alex Fuentes igazi rosszfiú, Sean-nak mindössze annyi a bűne, hogy úgymond a "gettóba" született.
Sean deszkázik (amiben roppant tehetséges), jóképű, kedves, türelmes, megértő, okos, helyén van az igazságérzete, nem tagja semmilyen bűnszövetkezetnek, nem rabja semmilyen káros szenvedélynek... egyszóval tökéletes. Túl tökéletes. Ilyen pasi nincs! És aki azt állítja, hogy van, az hazudik, és pont.
Az is furcsa volt számomra, hogy amikor először találkozik a két főszereplő, azonnal egy hullámhosszra kerülnek, kihagyják az átharapom-a-torkodat-mielőtt-beléd-szeretnék fázist, ami mostanában a legtöbb (ifjúsági) regényben fontos szerepet játszik.Egy szó, mint száz: a Perfect Chemistry-ben van valami plusz, egy kis izgalom, egy kis humor... a Sk8er Boy egyszerűen csak romantikus. De persze nem várhatjuk minden könyvtől, hogy megváltsa a világot, nem igaz? 

Egyébként a kedvenc szereplőm Starr volt, a ribikülönítményt pedig nem bírtam.

Mellesleg, Dawn egy kissé hisztis volt. Amikor kiszúrták a köldökét, úgy vinnyogott, mint akit gyilkolnak, pedig az egyáltalán nem fáj - én már csak tudom, nekem is volt.

Öt pont mindenképp kijár neki a tízből, hangulattól függően akár hat is.
Idézetek:


"I'd rather straddle the fence a while longer and see which side I end up falling on.""If I don't get caught this time, I'll be able to play bad girl again. Something I definitely want to do.""I like educating people about music. Music's really important."

"You know, Barbie, you're not half as clueless as I'd guessed."

"Don't let them goad you into something you don't want. You've got nothing to prove." I appreciate him saying that.

"Dreams aren't stupid. Though, of course, there are tons of people out htere who try to make you believe that. But that's only 'cause they're blind sheep, running around with no imaginations."

"Great. I'm once again stereotyped 'cause my stupd parents have money. like I asked to be born into their family. Last I remember, babies don't get much of a choice whose pregnant belly they get beamed into."

"He accepted me for who I am, just as I accept him for who he is."

"I've realized there's a lot more to life than just high school."

"Aww. He had to give up his dreams, and settle for the hundred-housand-dollar car instead of the two-hundred-thousand-dollar car. Sad story. Breaks my heart, really."

"I have my friends. Friends who really care about me for who I am and not where I shop. Who will stand by me and encourage me to folllow my dreams and support me in whatever I do."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése