2013-06-03

Kim Harrington - Clarity & Perception

Hey guys!

Az előző bejegyzésben emlegetett folyamatban lévő projektek közül az egyiket letudtam a hétvégén: örömmel jelentem, hogy újra angolul garázdálkodtam, és kiolvastam a Clarity-t. :D

A klasszikus kérdés: hogyan találtam rá?

Idén tavasszal újra fellángolt a Hunger Games-imádatom, ennek folyományaként böngészgettem az oldalakon (amellett persze, hogy két nyelven újraolvastam a trilógiát xD), így jutottam el a thehungergames.co.uk-re, ahol rákattintottam a "Hungry for more?" kérdésre. Ekkor egy olyan lapon találtam magam, ahol biztosítottak róla, hogy ha tetszett a THG, az alábbi könyveket imádni fogom. Ezen a listán találtam a Clarity-t.

Igazából nem is tudom, mi fogott meg rajta. :D A címe érdekes volt, mivel imádom Zedd azonos című dalát. :D A borító nem volt egy nagy durranás - ott. A google képei között háromféle borítóval is láttam, és az egyik tetszik is; ezt láthatjátok lentebb.


When you can see things others can't, where do you look for the truth? Clarity "Clare" Fern sees things. Things no one else can see. Things like stolen kisses and long-buried secrets. All she has to do is touch a certain object, and the visions come to her. It's a gift. And a curse.

When a teenage girl is found murdered, Clare's ex-boyfriend wants her to help solve the case but Clare doesn't want to get involved. Then Clare's brother becomes the prime suspect, and Clare can no longer look away. Teaming up with Gabriel, the smouldering son of the new detective, Clare must venture into the depths of fear, revenge, and lust in order to find the killer ' along the way finding herself in a confusing love triangle.

A sztori alapjai röviden:
Adott egyszer főhősnőnk, Clarity Fern, aki nem átlagos lány - hogy is lenne? akkor nem írtak volna róla regényt ;) xD -, tudniillik anyjával és bátyjával különleges képességeket birtokolnak. Azonban a legkevésbé sem rejtegetik a nyilvánosság elől erejüket, sőt! Abból élnek, hogy szórakoztatják a kisvárosukba, Eastportba látogató turistákat.
Anyuci, Starla egy telepata; bárki fejéből ki tudja olvasni a gondolatokat, de csak azokat, amelyekre éppen gondol a delikvens. Clare bátyja, a nőcsábász Perry képes kapcsolatba lépni a szellemekkel, Clarity-nek pedig látomásai vannak - elég megérintenie valamit, hogy lássa és átérezze az emlékeket, amelyeket korábban valaki átélt az adott tárggyal. (Ez vezetett ahhoz, hogy szakított a pasijával, a polgármester fiával. Hozzáért ugyanis Justin kabátjához, és meglátta, hogy az előző esti bulin a srác elég kapatos állapotban összefeküdt a város ribancával.)
A tengerparti városkában felkorbácsolódnak a kedélyek, amikor az egyik motelben holtan találják az egyik nyaralót, egy fiatal lányt.
A városba nemrég érkezett új nyomozó (és rendkívül szexi fia) azonnal rááll az ügyre, és - a nyomozó legnagyobb bosszúságára, a polgármester nyomására - bevonják a nyomozásba Clare-t is, azt remélve, hogy természetfeletti adottságaival a hatóság segítségére lesz, és gyorsan felgöngyölíthetik az ügyet. A dolgok azonban kedvezőtlenül alakulnak, szaporodnak a hullák, az elsőszámú gyanúsított Perry lesz, aki a lánnyal hempergett nem sokkal a halála előtt, és hamarosan Clare is halálos veszélyben találja magát.


Nos, végül is elment.

Helyenként vicces volt, bár néha talán kezdett unalomba fulladni, de ettől a néhány résztől eltekintve valamennyire izgalmas volt. A végére a helyére került a kirakós minden darabkája, nem maradtak elvarratlan szálak. Azt leszámítva persze, hogy nyitott maradt a sztori, hogy lehessen folytatni.

Amit gáznak tartottam: milyen világ az, ahol tizenéves kamaszokat engedik nyomozgatni? Aztán rájöttem: olyan, ahol telepaták meg médiumok szaladgálnak. xD Ha a gondolatolvasás lehetséges, akkor egy kamasz srác is lehet (félig-meddig) rendőr. :D

Egyszerűen imádtam Perry-t!
Legalábbis az elején. A depressziós énje nem tetszett annyira, mint a könyv elején megismert laza srác.
Mindig szerettem volna, ha van egy bátyám - és pont olyannak szeretném őt, mint Perry. Vicces, cool, helyes, és a legfontosabb: imádja a kishúgát, és mindig megvédi őt.

Egyébként az elején (és még a közepén is) azt hittem, hogy Clare majd Perry legjobb barátjával, Nate-tel jön össze, de ez esetben tévedtem. Nyilvánvaló, hogy a csajszi még nincs túl Justin-on, nem számít, mennyire dögös az új fiú, Gabriel. :D

És most nem lehetek büszke magamra, amiért átláttam a szitán: csak félig találtam ki, hogy ki volt a gyilkos... Pedig általában ráérzek, ki a rosszfiú vagy rosszlány. Igaz, én csak egy elkövetővel számoltam, holott kettő volt...

A tízes skálán valahová hat környékére húznám a cuccot.


Idézetek:

"How's it going, Clare?" Nate asked. His unusually bright green eyes twinkled when he smiled.
"It's going, Nate." I nodded toward the menu. "What looks good?"
He winked. "The waitress."
Perry laughed at him. "Dork."

The younger guy's walk ooyed confidence and his body radiated heat. He wore low-slung jeans and a black T-shirt that clung just so to his muscular frame. As he walked past our booth, he glanced at me with his dark ezes and then cracked a small smile. I nearly melted right there in my seat.
"Speaking of yummi," I whispered.
"He's why I'm here," Nate said.
I raised an eyebrow. "I didn't know you swung that way, but you've good taste, boy."

A new hottie joining my school. Nice. "What's his name?"
"The detective is Anthony Toscano. His son is Gabriel."
Gabriel Toscano. Damn. Even his name was sexy.

"I will say that watching you dump that soda on her has been the highlight of my week so far. From the little amount of time I spent with her, seems like that was deserved."
He's georgeous and has taken an immediate dislike to Tiffany. Thank you, universe, for delivering this boy to town.

Yeah, I was Clare Fern, tough psychic chick, member of the freak family. But if they stripped all those labels off, people might be shocked to find a normal girl beneath. Who doesn't want to spend her days on the defensive. Who wants what everyone else wants.
To be loved.

"Joel was Vicki's boyfriend. We all went to high school together. We graduated this year. But he.. cheated on her. With me."
Classic. What else are best friends for?

"Sorry doesn't change the past."

"What are you doing?"
Oh, just having an uncomfortably tense and emotional moment with my ex-boyfriend. Nothing much.

I watched helplessly as my brother was led to a cruiser and put in the backseat. My brother, who was always calm, always collected. The constant voice of reason in the family. The only one, who could keep my mom's head from exploding when she got stressed. The only one who could make me safe when bullies picked on me for being a freak. The only one who could make me laugh after I broke up with Justin and felt my life crumbling around me.
He was more than my brother. He was my best friend.

"Touch me, baby!"
I looked up and groaned. Cody and Trevor, two junors from my school, friends of Tiffany and her crowd, walked by, laughing with delight.
"Yeah," Trevor yelled. "Touch my dick and tell me where it's been!"
"Easy," I called out. "It was in Cody's mom."
"Bitch," Cody muttered.


UPDATE

Miután végeztem a Clarity-vel, csak annyi időre függesztettem fel az olvasást, amíg benyomtam egy tál fincsi zöldséglevest, és egy tál fincsi zöldségpörit spagettivel, majd készítettem egy nagy bögre tejeskávét, és már vissza is ugrottam a betűk tengerébe.
Vasárnap délután kezdtem el az olvasást, és kedden végeztem vele, szóval nem kapkodtam el a dolgot. :D

A választásom a Clarity folytatására, a Perception-re esett, de mivel nem igazán tetszett, nincs róla sok mondanivalóm, ezért nem írok róla külön posztot.


When you can see things others can't, what do you do when someone's watching you?
Everybody knows about Clarity "Clare" Fern. She's the psychic girl in school, the one who can place her hands on something and see hidden visions from the past. 
Only Clare would rather not be a celebrity. She prefers hanging back, observing. Her gift is not a game to her. 
But then someone starts playing with her head . . . and heart. Messages and gifts from a secret admirer crop up everywhere Clare turns. Could they be from Gabriel, the gorgeous boy who gets Clare's pulse racing? Or from Justin, Clare's hopeful ex-boyfriend who'd do anything to win her back? 
One thing is certain. Clare needs to solve this mystery, and soon. Because the messages are becoming sinister, and a girl in town has suddenly disappeared.


Íme a kiváló példa arra, hogy nem kell mindenáron folytatás(oka)t írni minden regényhez, mert nem biztos, hogy jó dolog sül ki belőle.

Ez a könyv sokkal laposabb volt, mint az előző rész. A lapos nem is jó jelző, inkább unalmasnak nevezném.

Van valaki, aki figyeli Claire-t, a csaj meg parázik, hogy úristenkiaz... Perry a depresszió gödrének legmélyén...
Nagyon hiányoltam a jófej bratyót. :( Nagy kár, hogy az ő karaktere így elúszott. :/

Egyébként most legalább rájöttem, hogy ki volt a hunyó. :D Rögtön levágtam, hogy valami nem kóser a fószerral, amikor óra után dumált Claire-nek, hogy "én is olyan outsider voltam, mint te" meg mittudomén. Elég átlátszó volt.

A végén viszont ért meglepetés: Claire választott a két hódolója, Justin és Gabriel között, és tudott meglepetést okozni. Három alternatívát láttam: Justint választja, Gabrielt választja, vagy elküldi mindkettőt a fenébe. :D Úgy gondoltam, hogy ha nem a harmadik lehetőséget választja, hanem dönt a két fiú között, akkor a másik mellett fogja letenni a voksát. Tévedtem.

Idézeteket most nem is gyűjtöttem, nem volt benne olyan rész, ami különösebben megfogott volna.

Tízből négy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése