2010-10-23

Maggie Stiefvater - Linger - Várunk

Hahó! :D

Folytatnám a Wolves of Mercy Falls regények által szerzett élményeim átadását. :D Korábban a Shiverről már írtam, most a Linger a soros. :D

Miután Sam mindenét kockára tette, és megnyerte a jövőjét, amely ijesztően nyújtózik előtte, most Grace rejtélyes betegségével kell szembenéznie. A márciusi hidegben a lány testében egyre növekszik a forróság, és a közös jövő elolvadni látszik a hóval.
Sam a falkáját várja, de aki kilép a fák közül, arra nem számít. És míg ő mindent elkövetett, hogy ember maradhasson, a jövevény alig várja, hogy a tél megfossza őt az emberi gondolatoktól.
Mindig azt hitték, hogy a szerelmük mindent túlél, de vajon azt is, ami most következik?

A második rész, a Linger magyarul nemrégiben, október elején jelent meg, és a Várunk címet kapta. Ezt találónak tartottam, mivel majdnem az egész könyv alatt azt vártam, hogy történjen már valami. A Borzongásról szóló bejegyzésben említett lelki vívódások ebben a részben fokozottabban vannak jelen, mint elődjében, ami még unalmasabbá teszi. :( Engem arra emlékeztet, amit a Gyűrűk Ura filmekről hallottam, konkrétan, hogy a második rész nem szól semmiről, a harmadik ott kezdődik, ahol az elsőnek vége van. Azt kell mondjam, ez itt is MAJDNEM teljesül. De szerencsére csak majdnem, mert valami azért mégis történik.
Arról is írtam a Shiver kapcsán, hogy néha hátrány a nézőpontok állandó váltakozása. Nos, erre is sikerült ráduplázni, a Lingerben Isabell és Cole szemszögében is vannak jelenetek.

Sam próbál visszailleszkedni az emberi világba. Most, hogy a telet nem farkasbőrben tölti, visszakapja korábban csak nyáron betöltött állását a könyvesboltban. Kissé szokatlan még számára a helyzet, és mindig összerezzen, ha hideget érez, félelme azonban alaptalan, mert nem kell átváltozástól tartania. (Neki.)

A legkevésbé szimpatikus szereplő címre nyugodtan pályázhatnak Grace szülei: 17 év után rájöttek, hogy van egy lányuk, és megpróbálták elkezdeni nevelni, de a lehető legrosszabb módszerrel, amit el tudok képzelni. Történt ugyanis, hogy a farkaslány rosszul lett az éjszaka közepén, szobájába berontó szülei pedig ott találták Sam-et. Ciki. Szobafogság, miegymás, míg végül odáig fajultak a dolgok, hogy egyenesen eltiltották egymástól a szerelmeseket, amit Grace szökéssel jutalmazott. Pedagógialiag ez volt a lehető leggázabb húzás, amit csak lépni lehetett. *cicceg és csóválja a fejét. erősen.*

Egy szó, mint száz: nagyjából 50 oldalban össze lehetett volna ezt hozni, felesleges volt 300 oldalon át csűrni-csavarni a dolgot. A Shiverben megszokott izgalmas befejezés innen sem hiányzik, jól elő van készítve a terep a Forever-nek. Kíváncsi vagyok, végül sikerül-e megfejteni az átváltozás talányát, és hogy mi lesz az Isabell-Cole szerelmi vonallal. :D

Attól most tartózkodnék, hogy párhuzamot vonjak egy bizonyos vámpíros könyvsorozattal, amely kötetei napszakokról illetve természeti jelenségekről kapták a címüket, utalva arra, hogy a fiú a lány szobájába lopózik és ott tölti vele az éjszakákat, miközben úgy gondolja, helytelen dolgot tesz, vagy hogy a szülő nagy ívben tesz a gyerekre, majd hirtelen előrobban az ösztön, spártai szankciókat vezet be, és már attól vérben forog a szeme, ha eszébe jut az udvarló... (Remélem, mindenkinek leesett, hogy a Twilight Saga köteteire gondoltam. :D) 

Összességében nem rossz a sorozat. Valójában előfordulhat, hogy csak azért tetszik az általam felsorolt "hibák" ellenére is, mert kellemes felüdülést jelent a mai világban olyan ifjúsági regényt olvasni, amiben nem hemzsegnek a vámpírok. :D De lehet, hogy csak magával ragadott a történet. :D
Ha megérem, mikor megjelenik a harmadik rész, elolvasom, és posztolok róla. ;D Nem mondom, hogy addig is, de puszi! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése